Nooit Volleerd 1 winnaar DBB Bokaal 2015-2016

Vrijdag 12 Februari werd de finale om de DBB Bokaal gespeeld tussen De Valk 4 en Nooit Volleerd 1 in Cafe De Herberg. Wedstrijdleider Ad van Dongen heette de teams en supporters van harte welkom. Na uitleg over de regels van dit kampioenschap werd de volgorde van spelen bepaald via loting.
De eerste partij werd gespeeld door Roos van Riel van De Valk 4 tegen Marco Oerlemans van Nooit Volleerd 1, Roos gaf Marco
geen schijn van kans en speelde de partij uit in 20 beurten, Marco kwam 21 caramboles tekort, 2-0 voor De Valk 4. De tweede partij ging tussen Sandra Laming van De Valk 4 en Arjan Raaijmakers van Nooit Volleerd 1, in 33 beurten won Arjan en trok de stand gelijk.
De derde partij tussen Bianca van Praet van De Valk 4 en Werner Raaijmakers van Nooit Volleerd 1, Werner speelde een prachtige partij met series van 17 en 30 won hij in 16 beurten van Bianca. Stand 2-4 voor Nooit Volleerd 1. De volgende partij tussen Petra van Dongen van De Valk 4 en Tonny Oerlemans van Nooit Volleerd 1 kon bij winst van Tonny de beslissing al brengen. Petra speelde een sublieme partij en maakte het in 13 beurten uit, Tonny kwam 8 caramboles tekort. De laatste partij werd na een korte pauze gespeeld door kopvrouw Saskia van de Sanden van De Valk 4 en kopman Jan van Laarhoven van Nooit Volleerd 1.
Jan moest 72 caramboles meer behalen dan Saskia, Saskia begon goed, maar kon dit niet vasthouden, Jan liep uit met onder meer een serie van 18 en speelde de partij uit in 23 beurten, Saskia kwam 11 caramboles tekort. Totaal uitslag 4-6 voor Nooit Volleerd 1.
Bij de prijsuitreiking memoreerde voorzitter Mari Loonen van de DBB op welke wijze beide teams tot de finale waren gekomen.
In het bijzijn van het gehele bestuur hing Mari de zilveren medailles om bij de dames van De Valk 4, die enkele jaren geleden ook tweede werden. De spelers van Nooit Volleerd 1 ontvingen een gouden medaille en teamleider Fred Heijne van Nooit Volleerd 1 mocht de grote wisselbokaal en een mooi aandenken in ontvangst nemen. Het feest voor Nooit Volleerd 1 kon beginnen.