Kampioenen Driebanden en Extra-Libre 2015

Cafe ’t Karrewiel Hoofdklasse Driebanden
’t Vaartje 2 Kampioen na spannende strijd.
In deze klasse was het vanaf het begin zeer spannend. De laatste weken hadden nog 4 teams, Aurora, De Herberg 1, ’t Vaartje 2 en ’t Vaartje 1 kans op het kampioenschap. In de voorlaatste week sloeg ’t Vaartje 2 met een overwinning van 6-2 toe en kwam met 3 punten voor op De Herberg 1. In de laatste ronde vond de directe confrontatie plaats. ’t Vaartje 2 liet er geen twijfel over bestaan wie er kampioen zou worden, ze wonnen afgetekend met 6-2 van De Herberg 1. Bij de huldiging had voorzitter Mari Loonen dan ook lovende woorden voor ’t Vaartje 2. Na het voorlezen van de persoonlijke resultaten overhandigde hij een mooi aandenken aan de spelers van ’t Vaartje 2.

Café De Gouden Leeuw eerste klasse Driebanden
D’0uwe Sok Kampioen na triller.
In deze klasse was het op de laatste speelavond zeer spannend, D’0uwe Sok stond bovenaan met 1 punt verschil op ’t Vaartje 3. D’0uwe stond met 4-2 voor en ’t Vaartje 3 ook, de laatste partijen moesten de beslissing brengen. Beiden verloren de laatste partij, waardoor D’0uwe Sok met 1 punt verschil kampioen werd. Wedstrijdleider Ad van Dongen memoreerde bij de huldiging, dat het heel lang geleden was dat ze kampioen waren geworden. Frans Meeren was de puntenpakker in dit team met 21 punten. Het team speelde wisselvallig met 12 overwinningen 4 keer gelijk en 5 keer verlies. Bij de beste spelers in deze klasse stonden 3 spelers van D’0uwe Sok, 2e Bert Evers, 5e Jan Pullens en 7e Frans Meeren. Alle spelers ontvingen een aandenken en waren heel blij met dit kampioenschap.

Genoeg Keu’s tweede klasse Driebanden
De Gouden Keu verdiend kampioen.
In deze klasse waren op de laatste speeldag nog twee kanshebbers op het kampioenschap, De Gouden Keu en De Bobo’s. De Gouden Keu speelde uit tegen VOO 2 en De Bobo’s tegen De Kras. De Gouden Keu stond 3 punten voor op De Bobo’s, bij De Bobo’s was aan het begin van de competitie afgesproken om de laatste wedstrijd met de laagste spelers te spelen, hierdoor waren ze eigenlijk op voorhand kansloos op de titel, ze verloren dan ook met 6-2 van De Kras. De Gouden Keu speelde met 4-4 gelijk en werden kampioen met 5 punten verschil en een geweldig gemiddelde van 5 punten per wedstrijd. Rob van Riel en Anton Brabers waren de puntenpakkers voor het team met 28 punten. Het team verloor maar 2 keer en wedstrijdleider Ad van Dongen merkte terecht op dat De Gouden Keu verdiend kampioen was geworden en overhandigde aan de spelers het aandenken.

Extra-Libre poule A
De Valk 3 pakte laatste kans overtuigend.
In deze klasse stond een week voor het einde De Valk 3 1 punt voor op De Koude Tap 3. De Koude Tap 3 stond van de 13e t/m de 20e speelronde op de 1e plaats maar werden op de voorlaatste wedstrijd gepasseerd door de Valk 3. Op dinsdag moest De Valk 3 tegen het op de 3e plaats staande ’t Vaartje 5. Wat bijna niemand voor mogelijk hield gebeurde toch, met goede partijen won De Valk 3 met 8-0 en waren niet meer in te halen door De Koude Tap 3. Voorzitter Mari Loonen had dan ook lovende woorden voor dit team en na het voorlezen van de persoonlijke prestaties overhandigde hij de aandenkens aan de spelers.

Extra-Libre poule B
De Salamander verdiend kampioen.
Bij aanvang van de laatste ronde stond De Salamander 4 punten voor op ALM 2 en 5 op ONA 4. De Salamander moest uit tegen ONA 4 en liet er geen twijfel over bestaan wie er kampioen zou worden. De Salamander won met 2-6 en ALM 2 won ook met 6-2 van Kennet 2 waardoor de voorsprong voor De Salamander 4 punten bleef. Christ van de Hoven eindigde op de 2e plaats in het Dreamteam, ze wonnen 11 keer, 7 keer gelijk en verloren 2 keer. Voorzitter Mari Loonen vond dan ook dat ze verdiend kampioen zijn geworden en overhandigde hier dan ook een aandenken aan de spelers. Het kampioenschap werd door de spelers van De Salamander uitbundig gevierd. De Salamander pakte hiermee de dubbel, ze wonnen eerder dit jaar de DBB Bokaal. Maandag 24 Augustus start de Beker competitie en op 7 September de Libre competitie.

 

 

 

Het bestuur wenst iedereen een fijne enzonnige vakantie toe.